Miele wasmachine controlelampje Storing watertoevoer knippert of brandt

De watertoevoer is geblokkeerd of niet optimaal. Dit kan verschillende redenen hebben:

  1. De waterkraan is niet genoeg opengedraaid
  2. Er komt geen water uit de kraan
  3. Het filter in de watertoevoerslang is vuil
  4. Er is een knik ik de toevoerslang
  5. De druk in de waterleiding is te laag

Dit is wat je in deze gevallen hieraan kan doen:

  1. Stop het wasprogramma, draai de kraan volledig open en kies hetzelfde programma om de wasmachine opnieuw op te starten.
  2. Verwijder de eventuele externe waterstop tussen de kraan en de slang, zodat er voldoende water uit de kraan kan stromen. Normaal gezien, zou je 10 liter water of 1 emmer water moeten kunnen vullen in 30 seconden.
  3. Reinig het filter in de watertoevoer zoals het in de gebruiksaanwijzing omschreven staat. 
  4. Haal de knik uit de toevoerslang. Controleer of de slang niet beschadigd is of verzwakt is, want het zou kunnen scheuren. Vervang in dit geval tijdig jouw toevoerslang. 
  5. Verwijder de eventuele externe waterstop tussen de kraan en de slang, zodat er voldoende water uit de kraan kan stromen. Normaal gezien, zou je 10 liter water of 1 emmer water moeten kunnen vullen in 30 seconden.

Blijft de foutmelding terugkomen of helpt dit niet? Contacteer dan snel en eenvoudig een Re-pair specialist bij jou in de buurt! Hij komt snel jouw wasmachine herstellen. 


Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1.b noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst en op basis var artikel 6.1.f ter behartiging van de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke namelijk het meten en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening door middel van versturen van klanttevredenheidsonderzoeken.

Even geduld... we halen je huidige locatie op.