Bosch foutcodes en storingen

Foutcode E12 Bosch vaatwas - verwarmingselement verkalkt of vuil

Krijg je de foutcode E12 te zien op je Bosch vaatwas? Dit toont aan dat het verwarmingselement vuil of verkalkt is. Je kan je vaatwas reinigen met machinereiniger of ontkalker. Verdwijnt de foutcode niet? Contacteer re-pair.be en een hersteller komt bij u langs om het probleem op te lossen.


Toon meer

Foutcode E14 Bosch vaatwas - Aquastop geactiveerd

Staat er E14 op de display van je Bosch vaatwas te lezen? Dit wil zeggen dat de aquastop in werking is getreden. 
Helaas kan je hier zelf niet veel aan doen. Je sluit best de waterkraan af en contacteer re-pair.be voor een snelle oplossing voor je probleem!
Toon meer

Foutcode E15 Bosch vaatwas - aquastop in werking

Staat de foutcode E15 op je vaatwas te lezen? Dit betekent dat de aquastop in werking is getreden. Jammer genoeg kan je zelf dit probleem niet oplossen. We raden je aan om de kraan af te sluiten en een hersteller te zoeken via Re-pair.be
Toon meer

Foutcode E16 Bosch vaatwas - continue watertoevoer

Als E16 brandt op je Bosch vaatwas, wil dit zeggen dat er een continue watertoevoer naar de vaatwas is. Dit kan enkel opgelost worden door een professionele hersteller. Contacteer re-pair.be en vind sneller dan je denkt een hersteller uit je buurt!
Toon meer

Foutcode E22 Bosch vaatwas - zeef vuil of verstopt

Als je foutcode E22 ziet verschijnen op het display van je Bosch vaatwas, wil dit zeggen dat de zeef in je vaatwas vuil of verstopt is. Schoonmaken is de boodschap! Als het probleem zich blijft voordoen, contacteer re-pair.be en een hersteller komt je probleem snel en vakkundig verhelpen!
Toon meer

Foutcode E24 Bosch vaatwas - E24

Als je de foutcode E24 ziet verschijnen, kan dit 3 dingen betekenen.

 1. de waterafvoerslag is verstopt of geknikt
 2. de sifonaansluiting is nog dicht
 3. de afdekking van de afvoerpomp zit los

Probeer eerst deze mogelijke foutjes te verhelpen. Als de foutcode blijft staan, contacteer re-pair.be voor een professionele hersteller uit je buurt!

Toon meer

Foutcode E24 Bosch vaatwas

Heb je een Bosch vaatwas met foutcode E24? Dan wordt het water in de vaatwas niet goed afgevoerd. Dit is wat je kunt doen:

 • Controleer de afvoerslang op plooien of knikken. 
 • Controleer of de afvoerpomp niet verstopt of geblokkeerd wordt: zet hiervoor het toestel uit en haal de stekker uit de stopcontact. Verwijder de filters en de deksel van de pomp. Controleer of er daar niets zorgt voor opstopping of blokkering. Het wiel van de afvoerpomp moet vrij kunnen draaien. Plaats hierna opnieuw het deksel van de pomp en de filters op hun plaats, tot je een klik hoort.

Helpt dit niet of komt de foutcode terug? Neem dan eenvoudig en snel contact met de Re-pair vakman in je buurt, hij komt graag op afspraak jouw Bosch vaatwas herstellen.

Toon meer

Foutcode E25 Bosch vaatwas - waterafvoerpomp

Als de waterafvoerpomp van je Bosch vaatwas geblokkeerd is, of de afdekking van de waterafvoerpomp niet goed vastgeklikt is, verschijnt de foutcode E25 op je display. 
Reinig de waterafvoerpomp of klik ze goed vast. Als dit in orde is en de foutcode blijft op je Bosch vaatwas staan, contacteer re-pair.be voor een specialist uit de buurt die je probleem oplost!

Toon meer

Foutcode F21 Bosch wasmachine

Heb je een Bosch wasmachine en geeft deze de foutcode F21? Dan moeten de koolborstels hoogstwaarschijnlijk vervangen worden. 

Neem eenvoudig en snel contact op met de Re-pair vakman in je buurt, hij komt graag op afspraak jouw wasmachine herstellen.

Toon meer

Storing Bosch diepvries - automatisch supervriezen schakelt niet in

Het automatisch supervriezen schakelt niet in. Hier kun je niet veel aandoen. Je Bosch diepvries beslist zelf of het nodig is om deze optie in te schakelen.
Toon meer

Storing Bosch droogkast - er lekt water

Lekt er water uit je Bosch droogkast? Kijk of de droogkast horizontaal staat. Indien het probleem zich blijft voordien, contacteer een vakkundig hersteller via re-pair.be!
Toon meer

Storing Bosch droogkast - start niet

Start je Bosch droogkast niet? Controleer of 

 • de stekker in het stopcontact zit
 • er een programma geselecteerd is
 • de deur gesloten is
 • het kinderslot niet actief is

Als alle bovenstaande puntjes in orde zijn, en je Bosch droogkast start nog niet, contacteer Re-pair en vind een hersteller in je buurt!

Toon meer

Storing Bosch koelvriescombinatie - alarmsignaal

Hoor je het alarm van je Bosch koelvriescombinatie afgaan en zie je de toets alarm branden, dan kan het zijn dat de deur van het toestel open is, de be- of ontluchtingsopeningen zijn afgedekt of er net een grote hoeveelheid verse levensmiddelen opgeslagen zijn. Sluit de deur goed en zorg ervoor dat de be- en ontluchtingsopeningen vrij zijn. 
Druk de toets alarm in, om deze uit te schakelen.

Merk  je dat er nog steeds een probleem is met je Bosch koelvriescombinatie, neem contact op met Re-pair voor een snelle en vakkundige herstelling!

Toon meer

Storing Bosch koelvriescombinatie - geen enkel lichtje brandt

Als er geen enkel lichtje brandt op je Bosch koelvriescombinatie, kan het zijn dat de stekker niet goed in het stopcontact zit. Kijk dit even na. Als dat het probleem niet is, kan het ook dat de zekering is geactiveerd, dus deze even controleren. Het kan ook zijn dat de stroom uitgevallen is, deze even controleren. Als na al deze controles het probleem er nog steeds is, neem je best contact op met een vakman via het invulformulier hieronder!
Toon meer

Storing Bosch koelvriescombinatie - temperatuur wijkt af van de instelling

Als de temperatuur teveel afwijkt van de ingestelde temperatuur, dan is het voldoende om je Bosch koelvriescombinatie 5 minuten uit te schakelen.

Na het aanzetten zal de temperatuur weer correct zijn. 

Merk je toch dat dit niet zo is, contacteer Re-pair voor professioneel advies!

Toon meer

Storing Bosch vaatwas - kan niet worden ingeschakeld of bediend

Geeft je Bosch vaatwas geen teken van leven? Koppel de vaatwas los van het stroomnet, trek de stekker op zijn minst 5 seconden uit en sluit de vaatwas terug aan. 

Als dit niet helpt, contacteer re-pair.be voor een snelle en vakkundige herstelling van je Bosch vaatwas!

Toon meer

Storing Bosch vaatwas - watertoevoer controleren

Brandt het lichtje "watertoevoer controleren" op je Bosch vaatwas? Controleer dan volgende zaken

 • is de watertoevoerslang geknikt?
 • is de waterkraan gesloten?
 • is de waterkraan verstopt of verkalkt?
 • is de zeef aan de waterkraan verstopt?

Als na al deze punten het probleem zich nog blijft voordoen, contacteer re-pair.be voor een hersteller in je buurt die je Bosch vaatwas komt herstellen!

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - centrifugeresultaat niet naar tevredenheid

Is je wasgoed te nat als het uit je Bosch wasmachine komt? De oorzaak kan liggen bij een anti-kreuk programma of er is een te laag centrifugetoerental gekozen.

Blijft het probleem zich voordoen, contacteer een specialist via re-pair.be om je probleem snel en vakkundig op te lossen!

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - deur gaat niet open

Gaat de deur van je Bosch wasmachine niet open? Kijk of

 • de veiligheidsfunctie actief is
 • het kinderslot geactiveerd is
 • je een programma zonder eindcentrifuge gekozen hebt.

Hierna zou het probleem opgelost moeten zijn. Gaat de deur nog steeds niet open? Voor een snelle en vakkundige herstelling, contacteer re-pair.be!

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - er lekt water

Lekt er water uit je Bosch wasmachine? Controleer of de afvoerslang en de schroefkoppeling goed vastzitten.

Als het probleem zich blijft voordoen, contacteer re-pair.be!

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - geen watertoevoer

Krijgt je Bosch wasmachine geen water? Controleer de volgende puntjes:

 • staat de kraan open?
 • is de start/pauze knop ingedrukt?
 • is de zeef verstopt?
 • zit er een knik in de toevoerslang?

Indien alle bovenstaande punten verholpen zijn en het probleem doet zich nog steeds voor? Contacteer een hersteller in je buurt via re-pair.be!

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - het doseerbakje is leeg en de bijvulindicatie knippert niet

Is het doseerbakje van je Bosch wasmachine leeg en knippert de bijvulindicatie niet? Het kan zijn dat de wasmiddellade vuil is of niet correct in je Bosch wasmachine zit.

Blijft het probleem zich voordoen? Contacteer een hersteller in je buurt via re-pair.be

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - indicatielampjes werken niet tijdens het gebruik

Lichten de lampjes tijdens het gebruik niet op? Controleer of er een stroomstoring is en alle zekeringen ingeschakeld zijn. Als het probleem zich nog blijft voordoen, contacteer re-pair.be en een specialist komt je Bosch wasmachine aan huis herstellen! 
Toon meer

Storing Bosch wasmachine - programma start niet

Start het programma van je Bosch wasmachine niet?

 • is de deur gesloten?
 • is de start/pauze toets ingedrukt?
 • staat het kinderslot uit?

Start, na controle van deze acties, het programma nog niet? Contacteer re-pair en een specialist komt bij je langs om je Bosch wasmachine te herstellen!

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - trillingen, harde geluiden, wandelen

Trilt, wandelt of maakt je Bosch wasmachine harde geluiden tijdens het centrifugeren?

Stel je wasmachine goed af en zet de voetjes vast. Bij een eerste gebruik controleer je best ook of de transportbeveiliging verwijderd is.

Blijft het probleem zich voordoen? Contacteer re-pair.be en vind een vakman die je Bosch wasmachine snel en vakkundig herstelt. 

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - wasmiddel / wasverzachter in verkeerd doseerbakje

Heb je per ongeluk wasmiddel en/of wasverzachter in het verkeerde doseerbakje gedaan? Leeg het doseerreservoir, reinig het en vul het opnieuw (correct). 
Toon meer

Storing Bosch wasmachine - wasmiddel / wasverzachter is in het doseerbakje ingedikt

Is er wasmiddel / wasverzachter in het doseerbakje van je Bosch wasmachine ingedikt? Maak het doseerbakje schoon en hervul het. 

Toon meer

Storing Bosch wasmachine - water wordt niet weggepompt

Het waswater wordt niet uit je Bosch wasmachine weggepompt? Kijk na of 

 • je geen programma zonder eindcentrifuge gekozen hebt
 • de afvoerpomp proper is
 • de afvoerslang proper is

Als alle bovenstaande puntjes in orde zijn, en het probleem blijft zich voordoen, contacteer dan re-pair.be voor een snelle en vakkundige herstelling van je Bosch wasmachine!

Toon meer

Storing Bosch wasmachine

Bij een storing, waar je zelf niks kan aan doen, volg je best volgende stappen.

 1. schakel je Bosch wasmachine uit en trek de stekker uit.
 2. Draai de kraan dicht
 3. Contacteer re-pair.be voor een snelle en vakkundige interventie!
Toon meer
Even geduld... we halen je huidige locatie op.