Wasmachine onderhouden

Je wasmachine heeft weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk dat je er aandacht aan schenkt. Met een paar kleine handelingen, die je een aantal keren per jaar herhaalt, kan je de levensduur van jouw wasmachine verlengen en tal van defecten vermijden. Dit is wat je kan doen:

  • Probeer regelmatig (liefst na elke wasbeurt) de rubber van de deur van de wasmachine proper te maken, vooral tussen de plooien. Daar nestelt zich namelijk gemakkelijk kleine vuildeeltjes.

  • Indien je geen wasmachine met zelfreinigende wasmiddellade hebt, is het ook belangrijk dat je regelmatig je wasmiddellade reinigt. In de doseerbak kunnen snel zeepresten blijven, wat niet goed is voor jouw wasmachine of jouw wasgoed.

  • De trommel van de wasmachine kan soms ook vuil worden, bijvoorbeeld na het wassen van tuin- of werkkledij. De trommel reinigen doe je eenvoudig aan de hand van een wasprogramma op 90°. Dankzij de warme temperatuur, worden alle bacteriën en zeepresten verwijderd. Na het wasprogramma, laat je ook best de deur van de wasmachine open staan, zodat alle vocht mooi kan verdampen.


Wij wensen jou en jouw wasmachine nog ontzettend veel wasplezier! Heb je toch een probleem met je wasmachine of is er een defect? Vraag dan gerust aan een Re-pair vakman in je buurt om langs te komen. Hij komt je op afspraak graag eenvoudig, vakkundig en snel helpen!


Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1.b noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst en op basis var artikel 6.1.f ter behartiging van de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke namelijk het meten en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening door middel van versturen van klanttevredenheidsonderzoeken.

Even geduld... we halen je huidige locatie op.