Wasmachine zwiert niet meer

Centrifugeert jouw wasmachine niet meer? Dan kan het zijn dat het water niet snel genoeg wordt afgevoerd. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • Controleer of het filter niet verstopt is, of er iets is dat de afvoerpomp blokkeert.
  • Controleer of de afvoerslang niet verstopt zit of geen knik heeft. De afvoerslang mag ook niet te diep in de afvoer komen, zo'n 10 à 20cm is eigenlijk voldoende. Controleer ook of de afvoer niet verstopt is.
  • Er is te veel of te weinig was in de trommel, waardoor jouw wasmachine niet goed in balans kan draaien en centrifugeren. Jouw wasmachine moet ook waterpas staan, om stabiliteit en balans te versterken.

Het kan ook zijn dat de koolborstels van de motor versleten zijn. In dit geval moeten ze vervangen worden. Neem gerust eenvoudig en snel een afspraak met de Re-pair vakman in je buurt. Hij komt graag eens jouw toestel onderzoeken en herstellen.


Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1.b noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst en op basis var artikel 6.1.f ter behartiging van de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke namelijk het meten en verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening door middel van versturen van klanttevredenheidsonderzoeken.

Even geduld... we halen je huidige locatie op.